יתרונות פעילות גופנית לסוכרת הריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פעילות גופנית בסוכרת הריוןאפשר להמשיך פעילות גופנית גם בסוכרת הריונית, כל עוד הרופא מאשר. הקפדה על פעילות היא שיטה טובה המסייעת לאיזון רמות הסוכר בדם.

שמירה על כושר במהלך ההיריון טובה גם ליציבה ויכולה לרסן מספר בעיות בריאותיות נפוצות, כגון כאבי גב ועייפות. מומלץ להקפיד לפחות על חצי שעה ברוב ימות השבוע, של פעילות גופנית בעוצמה נמוכה ומתונה, כגון הליכה מהירה או שחייה.

איזון רמות הסוכר בדם

פעילות גופנית משפרת את איזון רמות הסוכר בדם. לכן, במהלך האימונים, יש להקפיד על חטיף זמין כגון טבליות גלוקוז או ממתק קשה. מומלץ גם לאכול חטיף לאחר הפעילות, כגון פרי. אם הפעילות הגופנית מבוצעת מיד לאחר הארוחה, יש להמתין עם אכילת החטיף עד לאחר האימון. אם האימון מבוצע שעתיים או יותר לאחר הארוחה, יש לאכול תחילה את החטיף, ולאחר מכן להתאמן.

פעילות גופנית מאומצת עלולה להעלות את רמות הסוכר בדם בטווח הקצר, היות והגוף עשוי לשחרר גלוקוז מאוחסן על מנת לעמוד בביקוש הגובר של הגוף לאנרגיה. ברוב המקרים, רמות הסוכר בדם צריכות לחזור לרמות נורמאליות בתוך זמן קצר או לאחר הפעילות הגופנית, אלא אם כן התרגילים מבוצעים בעוצמה גבוהה.

חשיבות הפעילות הגופנית בסוכרת הריון

סוכרת הריון מתרחשת כשהגוף מפתח עמידות בפני האינסולין אותו הוא מייצר במהלך ההיריון. מצב זה מתרחש כתוצאה מדרישות גוברות של האינסולין כתוצאה מההיריון. כאשר יש לך סוכרת הריונית, רמת הגלוקוז בדם שלך גבוהה יותר מהרגיל.

במהלך התרגילים, השרירים שואבים יותר גלוקוז. כאשר השפעה זו מתרחשת, השרירים הופכים להיות רגישים יותר לאינסולין במשך פרק זמן מסוים. התוצאה הסופית היא רמות נמוכות יותר של גלוקוז בדם. בשילוב עם תזונה בריאה, הקפדה על שפע פעילות גופנית היא חלק חשוב מטיפול בסוכרת הריונית.

כמות הפעילות הגופנית המומלצת בסוכרת הריון

כל עוד ניתן, המטרה צריכה להיות חצי שעה של פעילות גופנית מתונה ליום. זה האידאל. אם אישה אינה מסוגלת לשלב את הפעילות בלוח הזמנים, אל דאגה. הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד על מעט פעילות גופנית, גם אם זו פעילות קטנה כמו לרדת מהאוטובוס שתי תחנות לפני היעד.

אם אישה לא הייתה פעילה במיוחד לפני ההיריון, היא עשויה להתקשות בהקפדה על חצי שעה של אימונים ביום, ולכן הגיוני יותר להתחיל עם רבע שעה, ולהגביר את הקצב לאט בהתאם לנוחות. המטרות האישיות עשויות להיות שונות, ויעדי התרגילים עשויים להשתנות במהלך ההיריון, לכן יש להתייעץ על פעילות גופנית בטוחה עם הרופא.

התרגילים צריכים להיות תמיד מתונים, ויש להקפיד על קצב נשימה וקצב לב מהירים מעט אך לא בצורה קיצונית, ולבצע אימונים הגורמים להזעה אך לא להזעה מוגברת.

הימנעות מהיפוגליקמיה

סוגים שונים של פעילות גופנית עשויים להשפיע באופן שונה על רמות הגלוקוז בדם. פעילות גופנית מתונה אינה מעלה את רמות הגלוקוז בדם, אלא מורידה אותם.

אם את לוקחת תרופות מסוימות להורדת גלוקוז כגון אינסולין, למשל, פעילות גופנית ממושכת עלולה לגרום להיפוגליקמיה. במהלך נטילת כל תרופה להורדת רמות הסוכר בדם, יש להתייעץ עם הרופא, כדי לאבחן סיכון להיפוגליקמיה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן